Фрикасе от гъби с яйца
Източник: Канал 3

Фрикасе от гъби с яйца

Фрикасе от гъби с яйца

08 Февруари 2019 г.
до 55 минути
8 яйца
1 буркан стерилизирани печурки /600 г/
250 мл прясно мляко
1/2 глава кромид лук
1 кубче пилешки ( зеленчуков ) бульон
30 г краве масло
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
5 стръка магданоз
За забулване на яйцата:
1 с.л. оцет
400 мл зеленчуков бульон
В тенджерка се налива 400 мл зеленчуков бульон и оцет.
Загрява се и когато стигне точката на кипене се слагат едно след друго яйцата.
Сместа се оставя на 90℃ без да ври, и яйцата се забулват за 5-10 минути според предпочитанията за рохки яйца.
В тиган се налива олио и стопява масло, лукът се нарязва на ситно и запържва за половин минута, добавят се гъбите и се задушават за 3 минути на умерен огън.
Поръсват се брашно и хубаво се разбъркват.
След 30 секунди се заливат с ледено студено мляко.
Бърка се непрекъснато и се оставя да заври.
Тогава се наливат 250 мл гореща вода и се добавя кубче пилешки бульон.
На тих огън всичко се вари за 5 минути.
Готовото фрикасе се сервира със забулени яйца и поръсва с дребно нарязан магданоз.
 

вашият коментар


Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме Ви за толерантност и запазване на добрия тон.

Тригуни с локуми

19 Февруари 2019 г.
до 40 мин

Фритата с тиквички

18 Февруари 2019 г.
до 40 мин.

Пиле "Десперадо"

13 Февруари 2019 г.
до 50 мин

Крем карамел с тиква

04 Февруари 2019 г.
до до 90 мин.

Бързи снежанки

01 Февруари 2019 г.
до 30 мин.